Kuran‘da hem ”İsa” hem de ”Adem” kelimesinin her birinin 25 defa geçtiğini öğrenmiştim. Sonra dikkat ettim ki her iki isminde babası yoktu. Dahası da vardı.
İnsan kelimesi 65 defa geçer ve insanın yaratılış safhalarını anlatan kelimelerin sayıları toplamı da aynıdır: Toprak (turabun) 17, Nutfe (nutfun) 12, Embriyo (alak) 6, Bir Çiğnemlik Et (meda’a) 3, Kemik (ızamun) 15, Et (lehmun) 12 defa geçer.
“Ceza” kelimesi 117 kere zikir edilirken, “Affetmek” kelimesi 117*2 = 234 kez geçer. “Erkek” ve “Kadın” kelimelerin sayısı eşit olup 23 kere geçer. 23+23 = 46 insandaki Kromozom sayısı. Ve “cennet” ile “cehennem” kelimeleri de yine eşit olup 77 kez geçer.
Örneğin herkes bir yılın 365 gün olduğunu bilir. Ancak bunu anlatan bir kitapta; ”gün” (yevm) kelimesinin ek almamış şekilde tam olarak 365 defa, “günler” kelimesinin (eyyam,yevmeyn) 30 defa, “Ay” kelimesinin (şehr) geçmesinin 12 defa geçme olasılığı nedir? Bunun olasılığı çok düşüktür ancak Kuran’ın yaptığı aynen budur ve Kuran’ın 72. suresinin son ayeti Allah’ın her şeyi sayı olarak saydığını ve hesapladığını söyler. Beni çok etkiler bu. Ve hiç kimsenin buna dikkat çekmemiş oluşu beni daha da etkiler. isteseler bununla övünürlerdi.
Bu videoyu izlemeden önce Türkçe’deki Palindrom cümlelere bakmanızı tavsiye ederim. ne kadar manasız olduğunu görürsünüz. Ama Kuran’daki palindrom cümle “Allah’ın büyüklüğünü an” gibi çok güzel bir manaya sahiptir.
Kaynak: Twitter