Kailaş Dağı

Kailaş Dağı, Tibet’in güneybatısında Transhimalaya’nın bir kısmını oluşturan dağdır. Dağ, Manasarovar ve Rakshastal göllerinin kuzeyinde İndus, Sutlej, Brahmaputra ve Karnali olmak üzere Asya’daki en uzun nehirlerin kaynağına yakın bir konumda yer alır.

Kailash Dağı, binlerce dini hacı ve turisti çeken Tibet’in gizemli ve anlaşılmaz bir sırrıdır. Çevresinde kutsal göller olan Manasarovar ve Rakshas (canlı ve ölü su) ile çevrelenen bölgenin en yüksek noktası, herhangi bir dağcının fethedemediği zirve, hayatınızda en az bir kez kendi gözlerinizle görmeye değer.

Kailash Dağ

Tam koordinatlar 31.066667, 81.3125, Kailash, Tibet Platosu’nun güneyinde yer alır ve Asya’nın dört ana nehrinin havzalarını ayırır, buzullarından gelen su Langa-Tso Gölü’ne akar. Fotoğraf yüksek çözünürlük bir uydudan veya bir uçaktan, doğru şekle sahip sekiz yapraklı bir çiçeğe benziyorlar; haritada, komşu sırtlardan farklı değil, ancak yükseklikleri önemli ölçüde aşıyor.

Kailash Dağı

Dağın yüksekliği tartışmalı, bilim adamlarının dediği menzil 6638 ila 6890 m.Dağın güney yamacında iki derin dikey çatlak var, gölgeleri günbatımında gamalı haçın ana hatlarını oluşturuyor.

Kailash Dağı, Asya’nın tüm eski mitlerinde ve dini metinlerinde bahsedilir, dört din arasında kutsal olarak kabul edilir:

  • Hindular, Shiva’nın sevgili meskeninin zirvede bulunduğuna, Vishnu Purana’da tanrıların şehri ve Evrenin kozmik merkezi olarak belirtildiğine inanıyor.
  • Budizm’de burası Buda’nın ikamet ettiği yer, dünyanın kalbi ve bir güç yeridir.
  • Jainler, ilk peygamberleri ve en büyük azizleri olan Mahavira’nın gerçek kavrayışı kazandığı ve samsarayı böldüğü bir yer olarak kedere tapınır.
  • Kemikler dağa canlılığın yoğunlaştığı bir yer, eski bir ülkenin merkezi ve geleneklerinin ruhu diyorlar. İlk üç dinin kora (arındırıcı hac) tuzlamasını yapan inananlarının aksine, Bon’un takipçileri güneşe doğru giderler.

KAILASH DAĞI: 6666 SAYISININ BILMECESI

Yüksekliği ölçmenin farklı yöntemleri nedeniyle, Kailash’ın tam yüksekliği bilinmemektedir. Birçok araştırmacı, dağın 6666 metre yüksekliğinde olduğunu iddia ediyor. Dağdan Kuzey Kutbu’na ve Sutledge anıtına aynı mesafe. Güneyde 13.332 metre (6666 * 2). Diğer bilim adamları, Himalayalar nispeten genç dağlar olduğundan ve yılda yarım santimetreden fazla büyüyemedikleri için bu gerçeği reddediyorlar.

KAILASH DAĞI HAKKINDA 10 GIZEMLI GERÇEK VE KEŞIF

  1. Kailash, yüksekliği bir gizem olarak kabul edilen Dünya’daki gizemli yerlerden biridir – 6666 m.
  2. Kailash, Paskalya Adası, İnka ve Mısır piramitleri aynı hat üzerinde yer alıyor.
  3. Bu alanda insan vücudu hızla yaşlanıyor. Tırnaklar, sakallar ve saçlar çabuk uzar.
  4. Dağ bir piramit şeklindedir.
  5. Dışarıdan, dağ, geceleri kaya çıkıntılarından gelen gölgeler, eski bir Budist sembolü olan gamalı haç görüntüsünü oluşturan iki sırtla kaplıdır.
  6. Şimdiye kadar hiç kimse dağın tepesini fethedemedi.
  7. Kailash yakınlarında iki göl var: Manasarovar – “yaşayan göl” ve Rakshas – lanetli olduğu düşünülen “ölü göl”. Birbirlerinden ince bir kıstakla ayrılırlar.
  8. Birçoğu, dağın eski zamanlarda belirli hedeflere ulaşmak için yapay yollarla inşa edildiğine inanıyor. Tepenin içinde ve eteğinde boşluklar var.
  9. Nandu Lahdi, Kailash topraklarında yer almaktadır. Çin’in eski efsanelerine göre burada İsa, Konfüçyüs ve diğer bilge insanlar yaşıyor. Medeniyetin ölümü durumunda, insanlığın gen havuzuna devam edecekler.

Dağın etrafında yürümek kutsal bir ritüeldir. Buna kora veya parikrama denir. Bu ritüeli yaptıktan sonra kişi özel bir ilahi güç kazanır. Dördüncü Tibet ayının dolunayında az sayıda Budist, Jain ve Bon dini buraya akın ediyor. Bu ayini 13 kez gerçekleştirenin sonsuza dek dünyevi acılardan kurtulacağına inanılıyor. Kim Kailash’ı 108 kez atlamayı başarırsa, Buda’nın zihin durumuna yaklaşabilecektir. Birçok hacı, Manasarovar Gölü yakınlarındaki “Bilinç ve Aydınlanma Gölü” nde yıkanıyor.

Baypas işleminin kendisi ortalama üç gün sürer. Rotanın uzunluğu 52 km’dir. Yol, her biri özel bir enerjiye sahip olan taşlarla kaplıdır. Hacılar, tanrıların ruhlarının içlerinde yaşadığına inanırlar. Kişi ilk gün hafiflik ve mutluluk hisseder. Baypasın ertesi günü zor bir dönem geliyor. Ölümün varlığını hissedebildiğini söylüyorlar. Birçoğu transa düşer ve vücutlarını Kailash’ın tepesinde hisseder.

Kural olarak, Budistler ve Jainler güneşin yönünde yürürken Bon din adamları her zaman ters yöne giderler. Dağcılar arasında hacı taklidi yapan meslektaşlarının bir süre sonra aklını yitirdiği ve ardından bir psikiyatri hastanesinde öldüğü efsaneleri vardır. Zirveye ritüel baypas yapma sürecinde, Kailash’a tırmanmak için gizlice diğer tarafa yöneldiler.

HARITADA KAILASH DAĞI

  • Coğrafi koordinatlar (31.067112, 81.311697)
  • Çin’in başkenti Pekin’den düz bir çizgide yaklaşık 3300 km mesafe
  • En yakın havaalanı, yaklaşık 130 km güneydeki Simikot Havaalanı’dır.

Kailash Dağı, üstünde kalıcı bir kar başlığı bulunan ilginç ve geometrik olarak düzenli bir piramidal şekle sahiptir. Kenarları neredeyse ana noktalara yöneliktir. Uzaydan görülebilen bir tür dev pusula ortaya çıkıyor. Piramidin yüksekliği bilim adamları arasında tartışma konusu olan konulardan biridir.

Farklı araştırmacı grupları aynı farklı yükseklikleri amaçladı, ancak tüm ölçümler 6 638 ila 6 890 metre aralığına düştü. Bu oldukça yüksek bir dağdır, ancak ünlü Everest’ten (8848 metre) daha düşüktür ve yüksek dağ gezegende mutlak terimlerle Mauna Kea (10203 metre). Yükseklik pahasına, 6666 metreye eşit olduğu görüşü var. En azından birçok izoterik özne kaynağında bu yükseklik belirtilmiştir.

KAILASH DAĞI’NIN NEREDEYSE BILIMSEL VE HIÇ BILIMSEL HIPOTEZLERI VE MITLERI

Bazı kaynaklar mistik sayı 6666’yı gösterir ve Stonehenge, Kuzey ve Güney Kutuplarının bulunduğu dağın bu mesafede olduğunu iddia eder. Kailash’ın mısır piramitleri ve gizemli Paskalya Adası.

Bir süre harita üzerinde oturduk ve mesafelerde bir tür karışıklık olduğunu fark ettik, örneğin düz bir çizgide Stonehenge’e 6920 km. Kutuplar dağdan aynı uzaklıkta olsaydı, o zaman ekvatorda olması gerekirdi – ki durum böyle değil. Ve Paskalya Adası ile piramitler tam olarak aynı çizgide değil. Bu nedenle, bu tür verileri doğrulanmamış olarak sınıflandıracağız. Ancak, bir yerde yanılıyorsak, lütfen bize bildirin.

Daha birçok sözde bilimsel hipotez var. Dağın yakınında zamanın birkaç kat daha hızlı gittiği hikayeleri de vardır, öyle ki erkekler birkaç saat içinde haftalık anızla büyümüştür. Ve bu Kailash, paralel dünyalara giriş. Ve dağın içi boştur ve içinde birçok aziz (aralarında İsa Mesih, Buda ve Krishna’dan bahsedilmektedir) ve hepsi tek bir yerde yatmaktadır. Sadece böyle dinlenmezler, insanlığın tamamen çıldırmadığı ve kendi kendini yok etmenin eşiğine geldiği ana kadar. O zaman yüksek güçler dışında hiç kimse bir kişiyi kendinden koruyamaz.

Dağın güney kesiminde, yukarıdan aşağıya doğru ortada düz bir yarık vardır. Sanki bıçakla kesilmiş gibi. Ayrıca bu yarık ortada yine yatay bir çatlakla geçilir. Sonuç olarak, güneş battığında, bu kesiklerin gölgeleri bir gamalı haç oluşturur. Bu nedenle Kailash’a bazen “Swastika Dağı” denir.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Visited 11 times, 1 visit(s) today

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir